روند شستشوی فرش و قالی از ابتدا تا انتها
استفاده از فرش و قالی در دیرباز در خانه های ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته است. فرش به ویژه اگر از انواع دست باف آن باشند دارای ارزش فرهنگی و اقتصادی بالایی است و به همین دلیل شستشوی آن باید به شکلی اصولی انجام پذیرد. امروزه صنعت قالیشویی پیشرفت های خوبی کرده و استفاده از تجهیزات و وسایل پیشرفته می تواند علاوه بر تمیز نمودن فرش ها موجب حفظ استحکام، رنگ و بافت آن ها نیز گردد. روند شستشوی فرش و قالی دارای چندین مرحله اساسی است که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
مراحل اصلی در شستشوی فرش و قالی
در قالیشویی های برای شستن فرش و قالی مراحلی را انجام می دهند که انجام صحیح و اصولی این روند موجب می شود در نهایت قالی به بهترین شکل ممکن پاکیزه گردد.
اولین گام در روند شستن فرش و قالی زدودن گرد و خاک و به عبارتی غبار گیری از آن ها می باشد. قالی فارغ از اینکه دستبافت یا ماشینی باشند در طول زمان گرد و خاک زیادی به خودشان می گیرند که پیش از شستن باید نسبت به از بین بردن این گرد و خاک اقدام گردد. در قالیشویی ها از دستگاه های مخصوص خاک گیر برای این کار استفاده می شود.
پس از این مرحله نوبت با شستن فرش با استفاده از مواد شوینده می رسد استفاده از مواد شوینده مناسب با جنس فرش و قالی نکته ای است که در این مرحله باید مورد توجه قرار گیرد. این کار در قالیشویی های با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می شود تا کمترین آسیب به بافت فرش و قالی وارد شود.
آبکشی و آبگیری فرش و قالی مرحله ای است که پس از شستشو با مواد شوینده باید انجام شود. آبکشی با فشار آب و در چند مرحله انجام می شود و پس از آن نوبت به آبگیری می رسد. آبگیری قالی با استفاده از دستگاه ها استوانه ای شکل مخصوصی در قالیشویی ها انجام می گیرد.
پس از اینکه عملیات شستشو و آبگیری انجام شد نوبت به خشک کردن فرش می رسد. در صورتی که این بخش از کار به خوبی انجام نشود ممکن است موجب ایجاد بوی نامطبوع و حتی پوسیدگی در بافت فرش و قالی گردد. بهترین روش برای خشک کردن فرش ها استفاده از نور طبیعی خورشید است اما در قالیشویی های از گرم خانه هایی برای انجام این کار استفاده می شود که علاوه بر خشک کردن کامل فرش بر روی کیفیت آن اثر منفی نگذارد.
بدون دیدگاه